Cursus muziekproducer met Logic Pro X (niveau 1)

Op zoek naar een cursus muziekproductie? Bij TunesIM hebben we een zeer interessant aanbod voor je! Tijdens de praktijktraining in de muziekstudio leer je in 6 lessen de basis over de mogelijkheden van opname- en productieprogramma Logic Pro X. Onder begeleiding van professionals uit de muziekwereld leer je spelenderwijs meer over muziek opnemen, mixen en de “skills” van het Produceren van Muziek.

Programma cursus muziekproducer

We geven deze cursus muziekproductie voor een groep van maximaal 4 studenten. Met een kleine groep hebben we veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Je krijgt een vaste docent en sluit de training af met een praktijkopdracht.

 • 6 lessen van 90 min. met huiswerkopdracht
 • Dinsdagavond van 20.00 – 21.30 uur in Studio A60 in Didam (regio Arnhem)
 • Leren in een kleine groep van max. 4 studenten
 • Professional uit muziekwereld als je vaste docent
 • Persoonlijke aandacht en begeleiding
 • Helpdesk buiten de opleidingsdagen
 • Muzikale basiskennis is niet noodzakelijk
 • Voor het volgen van deze cursus en het uitvoeren van de eindopdracht is het noodzakelijk om te beschikken over het opname- en productieprogramma Logic Pro X
 • Nu voor slechts € 215,- (excl. BTW)

Aanmelden voor de cursus muziekproductie of extra informatie opvragen?

Programma cursus muziekproductie

In deze cursus muziekproductie leer je alle ins en outs van het bewerken, mixen en opnemen van muziek. Tijdens de cursus gebruiken we de software van Logic Pro X. Dit ga je leren:

Les 1. Introductie

In deze eerste les presenteren wij de opdracht en introduceren we je met Logic Pro X. Je hebt voor de opdracht een keuze uit verschillende multi tracks om er gedurende de opleiding “jouw” productie mee te maken. Dit wordt het uitgangspunt en leerdoel door de workshop heen om te leren werken met Logic, te mixen en om met het geleerde er een eigen versie van te maken. Hoe ga je te werk met multi tracks? Leer als producer muzikale en artistieke keuzes te maken. Kan je een nummer omvormen naar jouw eigen stijl? Tijdens de opleiding muziek produceren kan en mag álles. Denk groot!

Les 2. Technologie begrijpen

Wil je als producer muziek creëren en manipuleren, dan moet je weten hoe een DAW (Digital Audio Workstation) werkt en wat je ermee kunt. We gaan praten over editing en crossfades, over productionele keuzes in audio en/of MIDI in Logic Pro X.

Les 3. De basis van  mixen 1

Jouw taak als producer is om fascinerende, intrigerende en indrukwekkende muziek te maken. Vaak komt dat neer op experimenteren met de combinatie van verschillende geluiden en verschillende genres. We gaan hier een begin maken met het mixen en het gebruik van EQ, compressie, automatisatie en limiting.

Les 4. De basis van het mixen 2

In deze les gaan we dieper in op het mixen en de mogelijkheden bij het mixen. We gaan kijken naar het gebruik en het toepassen van bijvoorbeeld:

 • Reverbs
 • Delay
 • Chorus
 • Panning (in de box en analoog)

Alle verschillende geluiden komen samen bij het mixen. Hier ga je zorgen voor vloeiende samenhang. Je leert bijvoorbeeld:

 • het verschil tussen ‘in the box’ en ‘out of the box’; mixen op de computer vs. mixen op een mengtafel en andere randapparatuur. Ontdek de voor- en nadelen.
 • het verschil tussen stereomix en mono. Wanneer kies je welke mix?
 • wat je in het midden van de mix moet plaatsen en waarom. Een tipje van de sluier: basgitaar en vocalen plaats je meestal in het midden – niet aan één van de twee kanten. Tijdens de cursus muziekproductie leer je waarom!

Les 5. Tussentijdse feedback

In deze les gaan we luisteren naar de tussentijdse resultaten van de opdracht. Samen met je medecursisten praat je over jouw idee en (bijna) eindresultaat. Je ontvangt constructieve feedback en tips om te gebruiken voor de eindpresentatie van jouw productie. Tevens gaan we hier nog in op de eindfase van muziek produceren: het ‘masteren’. Wat is het, hoe werkt het en hoe pas je het toe?

Les 6. Muziek maken

In deze laatste les gaan we de resultaten presenteren van de uitgewerkte productie in jouw versie en stijl. We gaan luisteren naar jouw motivatie over hoe je tot deze productie gekomen bent, waarbij de medecursisten vragen kunnen stellen en feedback kunnen geven. Tot slot krijg je van ons een professionele beoordeling van jouw nummer. Je kunt nu verder aan de slag met je ‘skills’ te vergroten. Je kan bijvoorbeeld doorstromen naar de masterclass muziekproducer niveau 2. De beoordeling is uitgewerkt op de volgende punten:

 • Originaliteit
 • Dynamiek, samenhang en muzikale schema’s
 • Gebruik van de mogelijkheden van Logic Pro X
 • Commerciële potentie van het nummer

Meer informatie over de cursus muziekproducer

Wil je je aanmelden voor de cursus muziekproducer, of heb je eerst nog wat vragen? Neem dan gerust contact met ons op! Op dit moment bieden we standaard deze basis masterclass muziekproductie aan, maar we kunnen ook workshops op maat maken. Heb je verzoekjes, vragen, of ideeën, laat het ons zeker even weten.