Masterclass muziekproducer met Logic Pro X (niveau 2)

Op zoek naar een masterclass muziekproductie? Heb je al ervaring met het werken in Logic Pro X en zoek je nog extra diepgang voor het produceren van muziek? Dan gaan we in 6 lessen – en een extra opnamedag – dieper in op de mogelijkheden van opname- en productieprogramma Logic Pro X. Onder begeleiding van professionals uit de muziekwereld leer je spelenderwijs meer over het produceren, muziek opnemen en mixen. Bij TunesIM hebben we een zeer interessant aanbod voor je!

Programma muziekproducer niveau 2

We geven deze masterclass muziekproductie voor een groep van maximaal 4 studenten. Met een kleine groep hebben we veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Je krijgt een vaste docent en sluit de training af met een praktijkopdracht.

 • 6 lessen van 90 min. met huiswerkopdracht
 • Donderdagavond van 20.00 – 21.30 uur in Studio A60 in Didam (regio Arnhem)
 • Een opnamedag (8 uur)
 • Lunch tijdens opnamedag
 • Leren in een kleine groep van max. 4 studenten
 • Professional uit muziekwereld als je vaste docent
 • Persoonlijke aandacht en begeleiding
 • Helpdesk buiten de opleidingsdagen
 • Muzikale basiskennis is niet noodzakelijk
 • Voor het volgen van deze opleiding en het uitvoeren van de huiswerkopdracht is het noodzakelijk om te beschikken over het opname- en productieprogramma Logic Pro X
 • Nu slechts voor € 447,- (excl. BTW)

Aanmelden voor de masterclass muziekproductie of extra informatie opvragen?

Programma masterclass muziekproductie

In deze masterclass muziekproducer leer je alle ins en outs van het bewerken, mixen en opnemen van muziek. Tijdens de opleiding gebruiken we de software van Logic Pro X. Dit ga je leren:

Les 1. Introductie

In deze eerste les presenteren wij de opdracht. Je hebt voor de opdracht een keuze uit verschillende multi tracks. Hier ga je gedurende de opleiding je eigen productie mee maken. Je leert muzikale en artistieke keuzes te maken, zoals een producer dat zou doen. Lukt het jou om een bestaand liedje om te vormen naar je eigen stijl? Tijdens de opleiding muziek produceren kan en mag álles. We dagen je uit om groot te denken!

Les 2. Het begrijpen en toepassen van de technologie

Wil je muziek creëren, manipuleren en produceren, dan moet je weten hoe de techniek werkt en hoe de middelen te gebruiken. We leiden je rond in de muziekstudio en nemen je mee in Logic en de mogelijkheden ervan. We nemen de studio-routing door, kijken naar het toepassen van microfoons (condenser of dynamisch), fantoom, het plaatsen van microfoons. Daarnaast praten we over het behoud van spullen tijdens gebruik en opstelling en het belang van trekontlasting van kabels.

Les 3. 1e feedbackronde

In deze les gaan we kijken naar de tussentijdse resultaten van de productie opdracht. Samen met je medecursisten praat je over jouw idee en (bijna) eindresultaat, ontvang je constructieve feedback en tips over de gemaakte keuzes en het gebruik van Plug-Ins. Dit als voorbereiding op de opnamedag.

Opnamedag

Op deze opnamedag ben jij nu de producer en opnameleider. Wij hebben een gitarist in de studio die de gitaarpartij(en) van jouw productieopdracht gaat inspelen. Jij gaat de opstelling bepalen en maken, communiceren met de muzikant en soundengineer om jouw ideeën over te brengen en om jouw productie op te kunnen nemen.

Jij stuurt nu iedereen aan die een functie in de studio heeft. Natuurlijk wordt je begeleidt en krijg tips en tricks. Na de opname ga je thuis aan de slag om een eindmix neer te zetten die in de laatste les gepresenteerd en beoordeeld gaat worden.

Les 5. 2e feedbackronde

In deze 2e feedback-les gaan we kijken welke keuzes je hebt gemaakt voor het neerzetten van jouw productie tijdens de gehele opleiding en tijdens de opnamedag. We gaan praten over de communicatie en hoe deze is overgekomen bij de gitarist en soundengineer. Hoe is de interactie geweest? We bespreken waarom je tot bepaalde keuzes gekomen bent in jouw productie en hoe je deze hebt toegepast. Met de feedback spelen we in op de keuzes en correcties. Je ontvangt nu de laatste tips om je eindproductie definitief te maken. Ook gaan we hier nog in op de eindfase van muziek produceren: masteren. Wat is masteren precies? Hoe werkt het en hoe pas je het toe in de praktijk?

Les 6. Eindpresentatie productie

In deze laatste les presenteer je jouw productie. We luisteren naar hoe deze versie tot stand is gekomen en wat je motivatie daarbij was. Ook evalueren we tegen welke problemen je bent aangelopen en hoe deze zijn opgelost. Je krijgt van ons een professionele beoordeling en duidelijke feedback zodat je je skills nog verder kunt verbeteren. De beoordeling wordt uitgewerkt op de volgende punten:

 • Originaliteit
 • Dynamiek, samenhang en muzikale schema’s
 • Gebruik van de mogelijkheden van Logic Pro X
 • Commerciële potentie van het nummer

Meer informatie over de masterclass muziekproducer

Wil je je aanmelden voor de masterclass muziekproducer, of heb je eerst nog wat vragen? Neem dan gerust contact met ons op! Op dit moment bieden we standaard deze masterclass muziekproductie aan, maar we kunnen ook workshops op maat maken. Heb je verzoekjes, vragen, of ideeën, laat het ons zeker even weten.